Mezzanine vloer

Er zijn verschillende benamingen voor de term Mezzanine vloer. Tussenvloer, etagevloer of een verdiepingsvloer wordt het ook genoemd. Vroeger werd hier een betonnen vloer bedoeld die volgens een bepaald systeem gelegd werd. Er werden dan vaak standaardonderdelen gebruikt zoals betonbalken. De stijve delen van de systeemvloer zorgen voor de noodzakelijke wapening. Met wapening wordt dan juist de  versterking van het beton met bedoeld met bijvoorbeeld stalen balken of stalen vlechtwerk. Het staal in de wapening is dan juist bedoeld om de trekspanningen en schuifspanningen op te vangen, want het beton kan dat niet. Systeemvloeren worden ook van in ICT omgevingen toegepast. De systeemvloeren zijn van oorsprong bedoeld geweest om kabels en leidingen aan het zicht te onttrekken en een gemakkelijk beloopbaar oppervlak te behouden.

Definitie Mezzanine vloer
In de architectuur is een Mezzanine vloer een zelfdragende constructie die geplaatst wordt tussen bijvoorbeeld twee etages, en die veel wordt toegepast in een hoge ruimte voor het creëren van extra of aanvullend vloeroppervlak. Vaak bestrijkt deze Mezzanine vloer niet het gehele vloeroppervlak van een gebouw. Uiteraard komt dat ook voor dat het wordt opgesloten door 4 muren/wanden. Het belangrijk dat de Mezzanine toegankelijk is voor gebruik, dit is makkelijk op te lossen door een trap toe te voegen aan de Mezzanine vloer, hierdoor wordt het mogelijk om de extra etage te bereiken.

Een Mezzanine vloer van Nolte
Nolte ontwerpt, produceert, levert en monteert Mezzanine vloeren. Wij leveren door heel Europa en zo kan het dus voorkomen dat u een vloer van ons in alle uithoeken van Europa tegenkomt. Of het nu in Zuid-Spanje, Litouwen of Roemenië is, Mezzanine wordt overal gevraagd. Uiteraard zijn wij dicht bij huis, in Nederland, België en Duitsland. Wij produceren juist in Nederland om het vakmanschap.

Meer informatie

Nolte Mezzanine

Schoffel 1
1648 GG De Goorn
Nederland
Tel: +31 (0)229-304040
E-mail: info@noltemezzanine.com

Direct contact

Over Mezzanine

Nolte Mezzanine ontwerpt, produceert en monteert Mezzanine vloeren voor heel Europa. Onze producten kunnen volgens uw wens geproduceerd worden én zijn werkelijk voorzien van een CE-keurmerk.

Een Mezzanine vloer is de gemakkelijkste manier om inpandig extra of meer ruimte te creëren. Betaalbare extra vierkante meters, zonder een grote verbouwing of verhuizing.
U kunt de Mezzanine vloer  eenvoudig demonteren of uitbreiden; dit verandert niets aan de kracht van het Nolte systeem. Nolte levert Mezzanine vloeren in elke afmeting, vorm en kleur, want Nolte maakt elke vloer conform uw specificaties. Uw specificaties zijn leidend, waardoor u geen concessies hoeft te doen aan afmetingen, vormen, kleuren, gewichten of belastingen. U bepaalt hoe uw Mezzanine vloer eruit komt te zien.

Mezzanine vloer als bouwpakket
Nolte kan de Mezzanine vloer ook als bouwpakket leveren. De Nolte Mezzanine vloeren zijn te vergelijken met Meccano, het constructie speelgoed. Er zit dan ook een duidelijke montagehandleiding bij om de Mezzanine vloer te kunnen opbouwen. Indien gewenst komt Nolte de Mezzanine vloer opbouwen. In dit geval verzorgen wij het transport en de montage.

Energiebesparende Mezzanine vloeren van Nolte
De Mezzanine vloeren van Nolte zijn een flexibel systeem. Het draagvermogen kan oplopen tot 3.500 kg per m2. Er zijn overspanningen mogelijk tot wel 12 meter. De unieke koudgewalste profielen bieden vele technische mogelijkheden:

  • HEXA gaten voor doorvoer verlichting/sprinklers, zonder hoogteverlies
  • Tot 43% minder verlichting nodig door gebruik van het weerkaatste licht
  • Tot 11% kostenbesparing door gebruik van uw constructie als kabelgoot
  • Tot 17% besparing op uw schadepost door bescherming van verlichting en  sprinklers

Omdat Nolte veel verschillende profielen in haar assortiment heeft, kan Nolte vrijwel voor elke toepassing de juiste Mezzanine vloer ontwerpen. Niet alleen koudgewalste profielen met een hexagonaal gatenpatroon heeft Nolte Mezzanine in haar assortiment. Ook andere gatenpatronen behoren tot de mogelijkheden en dichte koudgewalste profielen.

De dichte profielen hebben het voordeel dat deze goedkoper zijn (het uitstansen van de gaten wordt immers niet gedaan) en dat ze in de regel een paar procent sterker zijn. Grote vloerbelastingen en grote overspanningen kunnen niet met koudgewalste profielen behaald worden. Daarom heeft Nolte Mezzanine ook warmgewalste profielen in haar assortiment. Nolte Mezzanine heeft immers altijd een oplossing voor u!

Geschikt voor iedere branche
Onze Mezzanine vloeren zijn toe te passen in iedere branche en sector. Wij passen de specifieke functionaliteit van uw Mezzanine vloer aan met technische en gebruiksaccessoires.  U vindt onze Mezzanine vloeren terug in allerlei industriële omgevingen, zoals magazijnen, distributiecenter, opslag loodsen en productie omgevingen. De kans is groot dat u in uw dagelijks leven een vloer van Nolte Mezzanine heeft belopen of dat u een van onze trappen heeft gebruikt. Onze vloeren en trappen komt u namelijk ook tegen in sportscholen, fitnesscenters, kantoren, winkels en Selfstorage locaties.

Nolte: voor iedere branche de juiste Mezzanine vloer

Wij denken met u mee
Wij leveren maatwerk, want elke situatie is anders.
U zit dus helemaal niet vast aan standaardoplossingen. Wij komen daarom samen met u altijd tot een oplossing die past bij uw situatie en budget.

Alle kleuren van de regenboog
Wilt u een Mezzanine vloer die past bij uw huisstijl? Wij leveren uiteraard in alle RAL kleuren. Ook metallic kleuren of mat kleuren. Wenst u verschillende kleuren in uw vloer, ook dat kan Nolte Mezzanine voor uw regelen. Laat u door ons adviseren. Meer plezier met uw ruimte beleven? Neem contact op via ons contactformulier of bel +31(0)229 - 304040.