- Mezzanine vloer laten plaatsen? - Nolte Opslagsystemen

Mezzanine vloer

Nolte Mezzanine is gespecialiseerd in het maken van mezzanine vloeren. Er zijn verschillende benamingen voor de term Mezzanine vloer, tussenvloer, etagevloer of een verdiepingsvloer wordt het ook genoemd. Vroeger werd hier een betonnen vloer bedoeld die volgens een bepaald systeem gelegd werd. Er werden dan vaak standaardonderdelen gebruikt zoals betonbalken. De stijve delen van de systeemvloer zorgen voor de noodzakelijke wapening. Systeemvloeren worden ook in ICT omgevingen toegepast. De systeemvloeren zijn van oorsprong bedoeld geweest om kabels en leidingen aan het zicht te onttrekken en een makkelijk beloopbaar oppervlak te behouden.

Definitie Mezzanine vloer

In de architectuur is een Mezzanine vloer een zelfdragende constructie die geplaatst wordt tussen bijvoorbeeld twee etages en die veel wordt toegepast in een hoge ruimte voor het creëren van extra of aanvullend vloeroppervlak. Vaak bestrijkt deze Mezzanine vloer niet het gehele vloeroppervlak van een gebouw. Uiteraard komt dat ook voor dat het wordt opgesloten door 4 muren/wanden. Het is belangrijk dat de Mezzanine toegankelijk is voor gebruik, de beste oplossing is om een trap toe te voegen waardoor de extra etage makkelijk te bereiken is.

Een vloer van Nolte Mezzanine

Wij ontwerpen, produceren, leveren en monteren Mezzanine vloeren. Wij leveren door heel Europa en zo kan het dus voorkomen dat u een vloer van ons in alle uithoeken van Europa tegenkomt. Of het nu in Zuid-Spanje, Litouwen of Roemenië is, Mezzanine wordt overal gevraagd. Uiteraard zijn wij dicht bij huis, in Nederland, België en Duitsland. Wij produceren juist in Nederland om het vakmanschap.

Meer informatie

Nolte Mezzanine

Schoffel 1
1648 GG De Goorn
Nederland
Tel: +31 (0)229-304040
E-mail: info@noltemezzanine.com

Over Nolte Mezzanine

Nolte Mezzanine ontwerpt, produceert en monteert Mezzanine vloeren voor heel Europa. Onze producten kunnen volgens uw wens geproduceerd worden én zijn werkelijk voorzien van een CE-keurmerk.

Direct contact Bel mij terug

Mezzanine betekenis

Een mezzanine is een zelfdragende tussenvloer. De betekenis van mezzanine komt van het Italiaanse mezzano, wat ‘midden’ betekent. Andere benamingen voor mezzanine zijn entresol of tussenverdieping. Deze zelfdragende constructie maakt het mogelijk om tussen twee verdiepingsvloeren extra vloeroppervlakte te creëren. Het voordeel van een mezzanine is dat voor het verkrijgen van extra vloeroppervlakte geen ingrijpende verbouwing nodig is. Dit maakt een mezzanine vloer tot een slimme, snelle en bovendien betaalbare oplossing voor ruimtegebrek of extra opslagruimte.

De mezzanine vloeren van Nolte worden gemaakt van een sterke staalconstructie en hebben een draagkracht tot maar liefst 2.500 kilo. Dit maakt de mezzanine vloeren geschikt voor uiteenlopende doeleinden — van magazijnindeling tot extra werkplekken in een kantoorpand.

Een mezzanine van Nolte vormt een totaaloplossing voor optimaal gebruik van ruimte.

Een Mezzanine vloer is de gemakkelijkste manier om inpandig extra of meer ruimte te creëren. Betaalbare extra vierkante meters, zonder een grote verbouwing of verhuizing.
U kunt de Mezzanine vloer eenvoudig demonteren of uitbreiden; dit verandert niets aan de kracht van het Nolte Mezzanine systeem. Wij leveren Mezzanine vloeren in elke afmeting, vorm en kleur, want wij maken elke vloer conform uw specificaties. Uw specificaties zijn leidend, waardoor u geen concessies hoeft te doen aan afmetingen, vormen, kleuren, gewichten of belastingen. U bepaalt hoe uw Mezzanine vloer eruit komt te zien.

Mezzanine vloer als bouwpakket

Wij kunnen de Mezzanine vloer ook als bouwpakket leveren. Onze vloeren zijn te vergelijken met Meccano, het constructie speelgoed. Er zit dan ook een duidelijke montagehandleiding bij om de Mezzanine vloer te kunnen opbouwen. Indien gewenst komen wij persoonlijk uw Mezzanine vloer opbouwen, wij verzorgen dan ook voor het transport.

Energiebesparende vloeren van Nolte Mezzanine

De Mezzanine vloeren van ons zijn een flexibel systeem. Het draagvermogen kan oplopen tot 3.500 kg per m2. Er zijn overspanningen mogelijk tot wel 12 meter. De unieke koudgewalste profielen bieden vele technische mogelijkheden:

  • HEXA gaten voor doorvoer verlichting/sprinklers, zonder hoogteverlies
  • Tot 43% minder verlichting nodig door gebruik van het weerkaatste licht
  • Tot 11% kostenbesparing door gebruik van uw constructie als kabelgoot
  • Tot 17% besparing op uw schadepost door bescherming van verlichting en sprinklers

Omdat wij veel verschillende profielen in ons assortiment hebben, kunnen wij vrijwel voor elke toepassing de juiste Mezzanine vloer ontwerpen. Niet alleen koudgewalste profielen met een hexagonaal gatenpatroon hebben wij in ons assortiment. Ook andere gatenpatronen behoren tot de mogelijkheden en dichte koudgewalste profielen.

De dichte profielen hebben het voordeel dat deze goedkoper zijn (het uitstansen van de gaten wordt immers niet gedaan) en dat ze in de regel een paar procent sterker zijn. Grote vloerbelastingen en grote overspanningen kunnen niet met koudgewalste profielen behaald worden. Daarom hebben wij ook warmgewalste profielen in haar assortiment. Wij zorgen altijd voor een oplossing voor u!

Geschikt voor iedere branche

Onze Mezzanine vloeren zijn toe te passen in iedere branche en sector. Wij passen de specifieke functionaliteit van uw Mezzanine vloer aan met technische en gebruiksaccessoires. U vindt onze Mezzanine vloeren terug in allerlei industriële omgevingen, zoals magazijnen, distributiecenter, opslag loodsen en productie omgevingen. De kans is groot dat u in uw dagelijks leven een vloer van ons heeft belopen of dat u een van onze trappen heeft gebruikt. Onze vloeren en trappen komt u namelijk ook tegen in sportscholen, fitnesscenters, kantoren, winkels en Selfstorage locaties.

Toebehoren van de Mezzanine vloer

Zoals gezegd is de Mezzanine vloer geschikt voor verschillende branches. Daardoor is het ook mogelijk om diverse toebehoren aan te schaffen om het geheel compleet te maken. Wij leveren namelijk diverse trappen die perfect bij een Mezzanine vloer passen. Ook mogen hierbij de leuningen natuurlijk niet vergeten worden voor de veiligheid. Moeten er pallets op de Mezzanine vloer geplaatst worden? Bekijk dan eens de palletopzetplaatsen, want op deze manier kun je gemakkelijk pallets plaatsen in het magazijn of andere locatie. Bij Nolte Mezzanine kan uw mezzanine vloer in de gewenste kleur worden geleverd. Welke kleur wilt u graag? Bekijk dan nu de RAL-kleuren voor uw mezzanine vloer.

Nolte Mezzanine: voor iedere branche de juiste Mezzanine vloer

Wij denken met u mee! Wij leveren maatwerk, want elke situatie is anders. U zit dus helemaal niet vast aan standaardoplossingen. Wij komen daarom samen met u altijd tot een oplossing die past bij uw situatie en budget. Wilt u een Mezzanine vloer die past bij uw huisstijl? Wij leveren uiteraard in alle RAL kleuren. Ook metallic kleuren of mat kleuren. Wenst u verschillende kleuren in uw vloer, ook dat kunnen wij voor uw regelen. Laat u door ons adviseren. Meer plezier met uw ruimte beleven? Neem contact op via ons contactformulier  of bel +31(0)229 - 304040. Wij hopen zo spoedig mogelijk van u te horen zodat we u kunnen helpen met het zoeken naar de juiste Mezzanine vloer en toebehoren.

Bekijk onze volgende pagina’s voor toebehoren:

Heeft u vragen?

Heeft u vragen? Onze adviseurs beantwoorden uw vraag graag. Laat uw gegevens achter en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Zullen we u terugbellen?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug! Door uw telefoonnummer hiernaast in te vullen gaat u akkoord met ons privacy beleid.