- Mezzanine vloer - Nolte Mezzanine

Mezzanine voor uw bedrijfsruimte

Nolte Mezzanine: Samen bouwen aan kwaliteit

Vraag informatie aan Download onze brochure

Mezzanine van Nolte

Nolte is gespecialiseerd in het maken van Mezzanine vloeren. Er zijn verschillende benamingen voor de term ‘Mezzanine vloer’, namelijk: entresolvloer, tussenvloer of verdiepingsvloer. Vroeger werd hier een betonnen vloer bedoeld die volgens een bepaald systeem gelegd werd. Er werden dan vaak standaardonderdelen gebruikt zoals betonbalken. De stijve delen van de systeemvloer zorgen voor de noodzakelijke wapening. Systeemvloeren worden ook in ICT omgevingen toegepast. De systeemvloeren zijn van oorsprong bedoeld geweest om kabels en leidingen aan het zicht te onttrekken en een makkelijk beloopbaar oppervlak te behouden.

Mezzanine betekenis

Een Mezzanine is een zelfdragende tussenvloer. De betekenis van Mezzanine komt van het Italiaanse ‘mezzano’, wat ‘midden’ betekent. Andere benamingen voor deze vloeren zijn entresol of tussenverdieping. Deze zelfdragende constructie maakt het mogelijk om tussen twee verdiepingsvloeren extra vloeroppervlakte te creëren. Het voordeel van dit product is dat voor het verkrijgen van extra vloeroppervlakte geen ingrijpende verbouwing nodig is. Dit maakt een mezzanine vloer tot een slimme, snelle en bovendien betaalbare oplossing voor ruimtegebrek of extra opslagruimte.

De Mezzanine vloeren van Nolte worden gemaakt van sterke staalconstructies en hebben een draagkracht tot wel 3500 kilo per m2. Dit maakt de vloeren geschikt voor uiteenlopende doeleinden: van magazijnindeling tot extra werkplekken in een kantoorpand. Een product van Nolte vormt een totaaloplossing voor optimaal gebruik van ruimte.

12

landen

30+

Specialisten

20 +

jaar ervaring

8

sectoren

Waarom een mezzanine vloer?

Wat is een Mezzanine? In de architectuur is dit type vloer een zelfdragende constructie die geplaatst wordt tussen bijvoorbeeld twee etages. Deze constructie wordt veel toegepast in een hoge ruimte, voor het creëren van extra of aanvullend vloeroppervlak. Vaak bestrijkt deze Mezzanine vloer niet het gehele vloeroppervlak van een gebouw. Uiteraard komt dat ook voor dat het wordt opgesloten door vier muren/wanden. Het is belangrijk dat de Mezzanine toegankelijk is voor gebruik, de beste oplossing is om een trap toe te voegen waardoor de extra etage makkelijk te bereiken is.

Geschikt voor iedere branche

Onze Mezzanine vloeren zijn toe te passen in iedere branche en sector. We passen de specifieke functionaliteit van uw Mezzanine aan met technische- en gebruiksaccessoires. U vindt onze vloeren terug in verschillende industriële omgevingen, zoals magazijnen, distributiecenter, opslag loodsen en productieomgevingen. De kans is groot dat u in uw dagelijks leven een vloer van ons heeft belopen, of dat u een van onze trappen heeft gebruikt.

De voordelen van een mezzanine vloer van Nolte:

✔ Verdubbeling van uw bedrijfsruimte

✔ Aanzienlijk goedkoper dan bijbouwen of huren

✔ Draagvermogen van 3500kg per M2

✔ Totaaloplossing voor optimaal gebruik van de ruimte

De eigenschappen van mezzanine

Omdat we bij Nolte veel verschillende profielen in ons assortiment hebben, kunnen we bijna voor iedere toepassing de juiste Mezzanine vloer ontwerpen. We hebben niet alleen koudgewalste profielen met een hexagonaal gatenpatroon in ons assortiment: ook andere gatenpatronen horen tot de mogelijkheden en dichte koudgewalste profielen.

De dichte profielen hebben het voordeel dat deze goedkoper zijn (het uitstansen van de gaten wordt namelijk niet gedaan) en dat ze in de regel een paar procent sterker zijn. Grote vloerbelastingen en grote overspanningen kunnen niet met koudgewalste profielen behaald worden. Daarom hebben we ook warmgewalste profielen in ons assortiment. We zorgen altijd voor een oplossing!

Bouwpakket

We kunnen Mezzanine voor u bouwen, maar ook als bouwpakket leveren. De vloeren zijn vergelijkbaar met Meccano: constructiespeelgoed. Er zit dan ook een duidelijke montagehandleiding bij, om de Mezzanine vloer te kunnen opbouwen. Wanneer gewenst, komen we persoonlijk de vloer opbouwen. We verzorgen dan ook het transport.

Energiebesparend

De Mezzanine vloeren van ons zijn een flexibel systeem. Het draagvermogen kan oplopen tot 3500 kg per m2. Er zijn overspanningen mogelijk tot wel twaalf meter. De unieke koudgewalste profielen bieden vele technische mogelijkheden:

  • HEXA gaten voor doorvoer verlichting/sprinklers, zonder hoogteverlies
  • Tot 11% kostenbesparing door gebruik van uw constructie als kabelgoot
  • Tot 17% besparing op uw schadepost door bescherming van verlichting en sprinklers
  • Tot 43% minder verlichting nodig door gebruik van het weerkaatste licht

Toebehoren voor de vloer

Een Mezzanine vloer is geschikt voor verschillende branches. Daardoor is het ook mogelijk om diverse toebehoren aan te schaffen, om het geheel compleet te maken. We leveren namelijk diverse trappen die perfect bij een Mezzanine vloer passen. Ook mogen hierbij de leuningen natuurlijk niet vergeten worden voor de veiligheid. Moeten er pallets op de Mezzanine geplaatst worden? Bekijk dan eens de palletopzetplaatsen, want op deze manier kun je gemakkelijk pallets plaatsen in het magazijn, of een andere locatie. Bij Nolte kan uw vloer in uw gewenste kleur worden geleverd. Welke kleur wilt u graag? Bekijk dan nu de RAL-kleuren voor uw vloer.

Specificaties van Mezzanine

U kunt een Mezzanine vloer eenvoudig demonteren of uitbreiden: dit verandert namelijk niets aan de kracht van het Nolte systeem. We leveren dit type vloeren in elke afmetingen, vorm en kleur, want wij maken elke vloer conform uw specificaties. Uw specificaties zijn leidend, waardoor u geen concessies hoeft te doen aan afmetingen, vormen, kleuren, gewichten of belastingen. U bepaalt hoe uw Mezzanine eruit komt te zien.

foto magazijn site 16-11-2021
nolte-entresolvloer

Montage door specialisten

We denken met u mee! Wij leveren maatwerk, want elke situatie is anders. U zit dus niet vast aan standaardoplossingen. We komen daarom samen met u altijd tot een oplossing die past bij uw situatie en budget. Onze specialisten komen de Mezzanine vloer monteren, inden gewenst. Wilt u een vloer die past bij uw huisstijl? We leveren uiteraard in alle RAL kleuren: ook metallic kleuren of matte kleuren. Wenst u verschillende kleuren in uw vloer? Ook dat kunnen we voor u regelen.

Bekijk onze volgende pagina’s voor toebehoren:

Een vloer op maat door Nolte

Nolte ontwerpt, produceert, levert en monteert Mezzanine vloeren. We leveren door heel Europa. Zo kan het dus voorkomen dat u een vloer van ons in alle uithoeken van Europa tegenkomt. Of het nu in Zuid-Spanje, Litouwen of Roemenië is: deze vloer wordt overal gevraagd. Uiteraard zijn we ook dicht bij huis, in Nederland, België en Duitsland. We produceren juist in Nederland om het vakmanschap.

swisslog logo
faber logo
H&M logo
Royal Flora Holland logo
Dematic logo
123inkt Logo
ESA logo
Gall & Gall logo
G star Logo
profile tyrecenter logo
initial logo
kruidvat logo
lifestyle logo

Veelgestelde vragen over mezzaninevloeren

Het woord "mezzanine" komt van het Italiaanse "mezzano," wat "midden" betekent. In de context van een vloer verwijst het naar een zelfdragende tussenvloer die tussen twee verdiepingsvloeren wordt geplaatst om extra vloeroppervlakte te creëren. Het is ook bekend als een entresolvloer, tussenvloer of verdiepingsvloer. Een mezzanine vloer is een slimme, snelle en betaalbare oplossing om extra ruimte te creëren zonder ingrijpende verbouwingen.

Bij Nolte Mezzanine maken we deze vloeren van sterke staalconstructies en kunnen ze tot 3500 kilogram per vierkante meter dragen, waardoor ze geschikt zijn voor diverse toepassingen. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Een mezzanine kamer is een tussenverdieping of entresolvloer die zich bevindt tussen twee bestaande verdiepingen van een gebouw. Het is een zelfdragende constructie die extra vloeroppervlakte creëert zonder ingrijpende verbouwingen. Mezzanine kamers worden vaak gebruikt om extra ruimte te benutten in hoge ruimtes, zoals magazijnen, kantoren, of productieomgevingen. Ze kunnen dienen als extra werkplekken, opslagruimte of andere doeleinden, afhankelijk van de behoeften van de gebruiker. De vloer van een mezzanine kamer kan op maat worden ontworpen en kan uitgebreid worden naar behoefte.

Neem gerust contact met ons op om uw wensen te bespreken en een oplossing op maat te vinden.

De hoogte van onze mezzanine vloeren wordt op maat gemaakt, afhankelijk van uw specifieke eisen en behoeften. We bieden een breed scala aan mogelijkheden om aan uw wensen te voldoen, zodat u optimaal gebruik kunt maken van de beschikbare ruimte. Onze vloeren zijn volledig aanpasbaar en kunnen worden uitgebreid naar gelang uw toekomstige behoeften en financiële draagkracht. We staan klaar om samen met u de perfecte mezzanine te ontwerpen die aan al uw vereisten voldoet.

Neem gerust contact met ons op om uw wensen te bespreken en een oplossing op maat te vinden.

De kosten van een mezzanine kunnen variëren en zijn afhankelijk van factoren zoals de afmetingen, draagkracht, materialen en eventuele toebehoren. Nolte Mezzanine biedt maatwerkoplossingen, waardoor de prijs per project kan verschillen.

Voor een nauwkeurige prijsopgave, afgestemd op de specifieke wensen en behoeften van de klant, is het het beste om rechtstreeks contact op te nemen met de specialisten van Nolte Mezzanine. Wij kunnen een passende offerte verstrekken op basis van de gewenste ontwerpkenmerken en de benodigde vloeroppervlakte.