- Constructie van Nolte - Nolte Mezzanine

Constructie

Nolte Mezzanine: Samen bouwen aan kwaliteit

Vraag informatie aan Download onze brochure

De service van Nolte Mezzanine

Nolte Mezzanine is specialist op het gebied van het ontwerpen, produceren én het monteren van koud- en warmgevormde staalprofielen. Onze constructies en entresolvloeren zijn ver doorontwikkeld en kunt u uitbreiden met verschillende opties. Denk aan verschillende mogelijkheden voor vloerafwerking, trappen en bordessen en met verschillende kleuren. Bij Nolte Mezzanine maken we geheel voor u op maat. Binnen een korte tijd beschikt u over betaalbare extra vierkante meters, zonder de zorg van een verbouwing of van de aanschaf van een nieuw pand. Op deze pagina vertellen we u meer over onze constructies en over de constructiemogelijkheden.

12

landen

30+

Specialisten

20 +

jaar ervaring

8

sectoren

Constructie van nolte

Het staalprofiel van Nolte Mezzanine is speciaal ontwikkeld en biedt veel voordelen:

De Hexa gaten zijn gaten met een honingraatpatroon, waardoor een goede leidingdoorvoer mogelijk is, zonder hoogteverlies.

De mogelijkheid om verlichting, sprinkler- en brandinstallaties te integreren in het profiel, waardoor de installatie direct beschermd wordt.

Extra stevigheid uit het koudgewalste profiel, door de aanbreng van speciale zettingen in het profiel.

Goedkoper en lichter dan de traditionele bouw.

We bevestigen onze profielen aan elkaar, waardoor we nog grotere overspanningen kunnen creëren. Dit is veel lichter dan de traditionele bouw. Daar worden zware, niet flexibele en dure warmgewalste profielen gebruikt.

Vloerafwerking: Spaanplaten van Nolte

Nolte Mezzanine heeft voor de toepassingen van entresolvloeren als basisplaat een speciale plaat ontwikkeld. Dit is de hoge-densiteitsspaanplaat (690 kg/m², met een tolerantie van +/-7%) U7 38 mm. Het product heeft een uiterst verdichte kern en heeft sterk verlijmde deklagen. Deze CE-gecertificeerde plaat (klasse P6 en 312) overtreft ruim de technische sterke- en stijfheidsvereisten van de P6-norm. Het vormt de basis voor een robuuste en betrouwbare vloer.

De U7-platen van Nolte kunnen daardoor grotere afstanden tussen steunbalken overbruggen dan bij de traditionele P6-platen. Deze besparing op materialen zorgt ervoor dat entresolvloeren op een kostenefficiënte manier geplaatst kunnen worden.

Verschillende soorten vloerplaten

De Nolte spaanplaten zijn standaard beschikbaar met een dikte van 38 mm. Er zijn, op aanvraag, ook andere diktes en types (bijvoorbeeld P5) verkrijgbaar. Iedere spaanplaat produceren en leveren we volgens Europese normen. Nolte engageert zich actief voor een duurzaam bosbeheer. Onze vloerplaten zijn daarom op aanvraag verkrijgbaar met PEFC- en FSC®-labels.

De spaanplaten worden standaard geleverd met een mes- en groefverbinding (F-profiel) aan vier zijden. Het F-profiel verzekert, naast een snelle en professionele plaatsing, ook een maximale sterkte. Dit geldt voor zowel verdeelde last als puntlast.

Stelling rooster

Stelling roosters zijn, vergeleken met traditionele stellingbedekking duurzamer lichter. Ook laat het water beter door. De stelling roosters zijn een ideale oplossing bij het gebruik van stellingen. Door de transpiratie is het product in de stelling gemakkelijk te herkennen.

Nolte Antislip

Deze vloerdelen hebben een uitgesproken grijze oppervlaktestructuur. Deze diepe structuur zorgt voor een uiterst hoge slipwaarde (R12). Hierdoor is Nolte Antislip geschikt voor ruimtes die vaak betreden worden. De onderzijde wordt afgewerkt met een witte melaminelaag. Dit is geschikt voor hogere lichtwaarden en heeft een professionele afwerking in de ruimte onder de vloer brandreactieklasse Bfl-s1.

Nolte Deluxe

Deze plaat heeft een slijtvaste melamine-afwerking. De panelen krijgen tijdens het persproces een specifieke structuur. Deze structuur zorgt voor een hoge slipwaarde van R10. De onderzijde wordt afgewerkt met een witte melaminelaag, geschikt voor hogere lichtwaarden en een professionele afwerking onder de vloer. De brandreactieklasse is Cfl-s1.

Gedruklaste roosters

Gedruklaste roosters worden toegepast in veel sectoren van de industrie. Een doorlopende lasverbinding in elk afzonderlijk snijpunten van de draag- en vulstaven, leidt tot een stevige en stabiele constructie. Een gedruklast rooster is daarom zeer toepasbaar op locaties waar zich grote schuifkrachten voordoen. Ook is het rooster toepasbaar op plekken waar vaak een verandering in platformbedekking nodig is. Een gedruklast rooster kan naar klantwens worden aangepast, naar de situatie waarin het rooster gebruikt gaat worden.

Stalen panelen

Nolte Mezzanine is in staat om hoogwaardige stalen panelen toe te passen in projecten. Er zijn veel beschikbare mogelijkheden om het mees efficiënte resultaat te behalen. Het voordeel van stalen panelen, vergeleken met roosters, is dat de stalen panelen beter beloopbaar zijn. Een voorbeeld van de verschillende stalen panelen:

  • Verzinkte of gecoate platen
  • Platen voorzien van een gatenpatroon of compleet dicht
  • Rook en water doorlatende platen

Nolte spaanplaat naturel en wit

Deze plaat heeft een dikte van 38 mm U7 en heeft een witte onderzijde. De bovenlaag bestaat uit een sterk verdichte, niet veredelde spaanplaat. Deze bovenlaag kan verder afgewerkt worden met een dunne vloerbedekking, maar ook met PVC, vinyl, tapijt, coating of met een metaalplaat. De onderzijde is veredeld met een UV-uitgeharde, witte laklaag. Het is geschikt voor hogere lichtwaarden en heeft een professionele afwerking in de ruimte onder de vloer.

Trappen en bordessen

Onze trappen worden in Nederland en België standaard uitgevoerd onder een hoek van 45°. De hoek waaronder trappen worden geproduceerd, is per land verschillend. Dit wordt namelijk bepaald door de wetgeving en door de wensen van de klant. We kunnen trappen leveren in elke gewenste hoek, zo komen we bijvoorbeeld genoeg trappen tegen met een hoek van 35° of 50°. De hoogte van een trap kan 1000MM tot maximaal 4200MM zijn.

Een trap of bordes in verschillende uitvoeringen

Als een trap hoger moet zijn dan de maximale toelaatbare traphoogte, moet er een bordes geplaatst worden. We leveren drie soorten bordessen: de kwartbordes, het doorloopbordes en de dubbelkwartbordes. Bij Nolte worden diverse onderdelen met de hand geproduceerd, waaronder de trapbomen en palletopzetplaatsen.

U bepaalt de kleur van uw trappen of bordes

Onze trappen en bordessen zijn leverbaar in elke gewenste RAL-kleur. Uw entresolvloer krijgt daardoor direct een andere uitstraling. Ook is de vloer nog eens beter beschermd. Trappen en bordessen worden standaard gepoedercoat in één van onze vier standaard RAL-kleuren. Tegen een meerprijs is elke RAL-kleur beschikbaar.

Nolte is in staat om u te voorzien van uitstekend advies over onze verschillende traptreden. Er zijn drie soorten traptreden beschikbaar in het assortiment van Nolte Mezzanine: de roostertrede, de perfotrede en de hardhouttrede.

De standaard kleuren van een entresolvloer

Uw entresolvloer kan bij Nolte Mezzanine in de gewenste kleur worden geleverd. Er zijn ook combinaties mogelijk, waarbij de kolommen een andere kleur hebben dan het leuningwerk en de trap. We maken gebruik van gepoedercoate onderdelen. Dit zorgt namelijk voor een langere levensduur. Naast de vier standaardkleuren, leveren we iedere mogelijke RAL-kleur tegen een meerprijs.

Poedercoaten

Poedercoaten wordt ook wel poederlakken of poederverven genoemd. He is een elektrostatisch verfproces. Er wordt met perslucht negatief geladen polyester poeder op een positief geladen product verstoven. Het poeder blijft daardoor tijdelijk plakken. Daarna wordt het in een oven gesmolten of uitgemoffeld. Moffelen is het harden van lakken en coatings in een oven. In de oven wordt het product met een aangehechte poeder bij ca. 180 graden Celsius tot een chemische reactie gebracht. Daardoor smelt het poeder en krijgt de polyester poedercoating de uiteindelijke eigenschappen.

foto magazijn site 16-11-2021

De gebruikte poeders voldoen aan de QualiCoat norm, als gebruikt in de architectuur. Dit houdt in dat de poeders ook na een periode van vier jaar (de zogenaamde Florida test) glans, kleur en chemische eigenschappen moeten behouden, conform de gestelde eisen in deze norm. Ook een blootstelling aan uitzonderlijk zware omstandigheden zijn geen probleem voor de Nolte polyester poedercoating.

Waarom poedercoaten?

Poedercoaten is sterk en slagvast met een hoge chemische bestendigheid. Ook is het bijzonder duurzaam en ontziet het milieu. Het biedt optimale bescherming tegen Uv-straling of chemische invloeden. Het is daarnaast gemakkelijk te reinigen door de harde, gladde en mooie afwerking. Daardoor is het uitermate geschikt voor industriële toepassingen. Poedercoaten wordt daarom ook gebruikt waar hygiëne belangrijk is of waar materialen bestand moeten zijn tegen extreme condities.

Voor extra duurzaamheid (bijvoorbeeld in vochtige of koude ruimtes) kan in overleg een extra epoxy primer toegepast worden, onder de polyester toplaag. Hiervoor vragen we een geringe meerprijs. Hierdoor kunnen de Nolte Mezzanine vloeren ook prima in vochtige ruimtes gebruikt worden.

De mooiste bescherming van staal

We hebben gekozen om gelaste onderdelen, zoals kolommen, voetplaten, etc. te poedercoaten. Alle gelaste onderdelen worden gecoat in de gewenste RAL-kleur. Alle profielen (hoofd- en moederbalken, kinderbalken en het zet- en plaatwerk) waar de mezzanine vloer op rust, kunnen ook in elke gewenste RAL-kleur geleverd worden. Alle RAL-kleuren zijn leverbaar, waardoor de vloer een kleurrijk geheel kan vormen.

Poederverf bevat geen oplos- en/of verdunningsmiddel en is volledig vrij van zware metalen zoals loodchromaat. Er worden hiervoor vervangers ingezet om het milieu maximaal te ontzien. Dankzij ons eenvoudige en unieke terugwinsysteem gaat er tijdens het coaten weinig poeder verloren. Er wordt dus met een bijzonder hoog rendement gepoedercoat. Duurzaamheid is daarom ook geen loze belofte. Het is een essentieel onderdeel van onze bedrijfsvoering.

Duurzaam en milieuvriendelijk

Het voordeel van poedercoaten is dat er geen oplosmiddelen vrijkomen. Dit komt doordat de lak uit een vaste stof bestaat. Er zijn geen additieven nodig om deze aan het product te laten hechten. Ook kan de lak die niet aan het product hecht weer hergebruikt worden. Het overtollige poeder kan namelijk nogmaals op een product gespoten worden. Deze twee eigenschappen maken het poedercoatingproces milieuvriendelijk.

Voorbehandeling van staal

De beste garantie voor een perfect resultaat is: de juiste voorbehandeling. Elke ondergrond vergt zijn eigen, specifieke aanpak. Tijdens het voorbewerken laten we geen millimeter onbehandeld. Onze specialisten hebben een zeer hoge graad van perfectie bereikt.

Mogelijkheden en kwaliteit: we gebruiken de beste materialen en middelen, maar ook de modernste apparatuur. Jouw product is in handen van vakmensen die oog hebben voor detail en hart voor kwaliteit. Hierbij komt nog een schoon, snel, efficiënt en nauwkeurig productieproces bij. Dit wordt gevolgd door een gedegen kwaliteitscontrole. Daardoor wordt de kwaliteit van uw Mezzanine vloer gegarandeerd.

Zowel koud- als warmgewalste profielen kunnen bij Nolte Mezzanine gepoedercoat worden tot wel vijftien meter. Maar er is nog meer mogelijk. We kunnen bijvoorbeeld naar wens uw Mezzanine vloer voorzien van een speciale toplaag (o.a. anti graffiti).

nolte-entresolvloer

Leuningwerk

Veiligheid staat voorop. Daarom raden we u aan om leuningwerk aan te schaffen bij de trap. U kunt daardoor veilig op de trap lopen. Vooral als er veel met spullen op de trap wordt gelopen, is het extra belangrijk dat u veilig omhoog én omlaag kunt lopen. Dankzij ons leuningwerk kunt u uzelf goed vasthouden.

Een stalen leuning van Nolte Mezzanine

Het assortiment van Nolte heeft diverse trapleuningen om extra veiligheid voor u en uw medewerkers te creëren. U heeft daarbij keuze uit standaard leuningwerk. Ook kunt u kiezen voor een spijlen leuning van staal, of de uitneembare leuning van staal. Bij elke leuning kunt u kiezen voor het aantal meters dat u nodig heeft. Bij Nolte denken we daarbij graag met u mee.

De afmetingen die nodig zijn, hangen namelijk ook af van de lengte van de trap én van de hoogte van de vloer. De gehele constructie moet goed passen en op elkaar aansluiten. Kies daarom pas een stalen leuning als u weet hoeveel meters u precies nodig heeft.

Veilig leuningwerk

Het leuningwerk moet doen waar het voor zijn gemaakt: de verbindingen moeten sterk genoeg zijn uitgevoerd dat in gevallen van nood, de leuningen bestand zijn als iemand bijvoorbeeld struikelt. Op een Mezzanine vloer wordt over het algemeen dagelijks gewerkt. Een stevige vloer is dan niet alleen van essentieel belang, maar ook het leuningwerk. Een stalen leuning op een kleine vloer kan een belangrijk deel zijn van de investering van de Mezzanine vloer. Bezuinig daar dus niet op!

Neem contact met ons op

Wilt u meer weten of heeft u behoefte aan meer informatie? Onze adviseurs beantwoorden uw vragen graag. U neemt contact met ons op door te mailen of te bellen. Daarnaast kunt u het contactformulier op onze website invullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

swisslog logo
faber logo
H&M logo
Royal Flora Holland logo
Dematic logo
123inkt Logo
ESA logo
Gall & Gall logo
G star Logo
profile tyrecenter logo
initial logo
kruidvat logo
lifestyle logo

Veelgestelde vragen over constructies

De betekenis van het woord "constructie" is het geheel van onderdelen en elementen die samen een stevig en functioneel geheel vormen. Het verwijst naar het proces van het bouwen of samenstellen van iets, zoals een gebouw, brug, machine of ander object, met specifieke technieken en materialen om stabiliteit en duurzaamheid te waarborgen.

In de context van Nolte Mezzanine verwijst het naar de ontwerpen en productie van koud- en warmgevormde staalprofielen die worden gebruikt voor onze constructies en entresolvloeren om extra ruimte te creëren in magazijnen en bedrijfspanden. Neem gerust contact met ons op om uw wensen te bespreken en een oplossing op maat te vinden.

Een ander woord voor constructie is 'bouwwerk'. In het geval van Nolte Mezzanine zijn onze constructies entresolvloeren om optimaal gebruik te maken van uw bedrijfsruimte. Deze bouwwerken bieden diverse voordelen, zoals goede leidingdoorvoer, integratie van verlichting en sprinklerinstallaties, en extra stevigheid. De constructies zijn lichter en goedkoper dan traditionele bouwmethoden en kunnen worden uitgebreid met verschillende opties voor vloerafwerking, trappen en bordessen, en verschillende kleuren. Hiermee bieden we maatwerkoplossingen voor klanten die behoefte hebben aan extra vierkante meters zonder ingrijpende verbouwingen of de aanschaf van een nieuw pand.

Neem gerust contact met ons op om uw wensen te bespreken en een oplossing op maat te vinden.

Een constructie bestaat uit verschillende onderdelen die samen een stabiel geheel vormen. De basis bestaat meestal uit dragende elementen zoals balken, kolommen en funderingen. Deze kunnen gemaakt zijn van materialen zoals staal, beton, hout of metselwerk. Daarnaast omvat een constructie verbindingsmiddelen zoals schroeven, bouten en lassen om de onderdelen samen te voegen. Afhankelijk van het type constructie kunnen ook vloeren, wanden, daken en andere elementen deel uitmaken van het geheel. Het ontwerp en de materialen worden zorgvuldig gekozen om aan de specifieke eisen en belastingen te voldoen.

Nolte Mezzanine kan u helpen met het samenstellen van uw eigen constructie op maat. Neem gerust contact met ons op om uw wensen te bespreken en een oplossing op maat te vinden.

Er zijn verschillende soorten constructies, waaronder bouwconstructies, brugconstructies, machineconstructies en magazijnconstructies. Magazijnconstructies, zoals die van Nolte Mezzanine, zijn specifieke systemen die worden gebruikt om extra ruimte te creëren in magazijnen en bedrijfspanden, zoals entresolvloeren, draagarmstellingen en palletstellingen.

Elk type constructie is op maat gemaakt om aan specifieke behoeften te voldoen. Neem gerust contact met ons op om uw wensen te bespreken en een oplossing op maat te vinden.

Een constructie wordt stevig gemaakt door het gebruik van sterke en duurzame materialen, zoals staal en beton, die de belasting kunnen dragen zonder vervorming of bezwijken. Daarnaast is het ontwerp van de constructie essentieel, waarbij de juiste verhoudingen, afmetingen en verbindingen worden toegepast om stabiliteit en evenwicht te waarborgen. Het correct installeren en bevestigen van alle onderdelen, samen met regelmatig onderhoud en inspecties, draagt ook bij aan de stevigheid en veiligheid van de constructie. Engineeringexpertise en naleving van bouwnormen spelen een cruciale rol bij het creëren van een solide constructie.

Nolte Mezzanine kan u helpen bij het maken van een stevige constructie. Neem gerust contact met ons op om uw wensen te bespreken en een oplossing op maat te vinden.