- Vloerafwerking - Nolte Mezzanine

Vloerafwerking

Nolte Mezzanine: Samen bouwen aan kwaliteit

Vraag informatie aan Download onze brochure

Spaanplaten van Nolte

Nolte Mezzanine heeft voor de toepassing van entresolvloeren als basisplaat een hoge-densiteitsspaanplaat (690 kg/m2, met een tolerantie van +/-7%) U7 38mm ontwikkeld met een uiterst verdichte kern en sterk verlijmde deklagen. De Nolte spaanplaat U7 is een P6-plaat met verbeterde sterkte-eigenschappen. Deze CE-gecertifieerde plaat (klasse P6 EN 312) overtreft ruim de technische sterkte- en stijfheidsvereisten van de P6-norm en vormt de basis voor een robuuste en betrouwbare vloer. Hierdoor kunnen Nolte U7-platen grotere afstanden tussen steunbalken overbruggen dan traditionele P6-platen. Deze besparing op materialen laat toe entresolvloeren op een kostenefficiënte manier te plaatsen.

12

landen

30+

Specialisten

20 +

jaar ervaring

8

sectoren

Verschillende soorten vloerplaten

De Nolte spaanplaten zijn standaard beschikbaar met een dikte van 38 mm. Op aanvraag zijn ook andere diktes en types (bijv. P5) verkrijgbaar. Iedere spaanplaat wordt geproduceerd en geleverd volgens Europese normen. Nolte engageert zich actief voor een duurzaam bosbeheer. Daarom zijn de vloerplaten op aanvraag verkrijgbaar met PEFC- en FSC®-labels. De spaanplaten worden standaard geleverd met een mes en groef verbinding (F-profiel) aan 4 zijden. Het F profiel verzekert naast een snelle en een professionele plaatsing ook een maximale sterkte. Voor zowel verdeelde last als puntlast.

Nolte spaanplaat naturel en wit

Dikte 38mm U7 (onderzijde wit) met als bovenlaag een sterk verdichte, niet-veredelde spaanplaat. Deze bovenlaag kan verder afgewerkt worden met een dunne vloerbedekking, PVC, vinyl, tapijt, coating of metaalplaat. De onderzijde is veredeld met een UV-uitgeharde, witte laklaag. Geschikt voor hogere lichtwaarden en een professionele afwerking in de ruimte onder de vloer.

Nolte Antislip

Deze vloerdelen hebben een uitgesproken grijze oppervlaktestructuur. De diepe structuur zorgt voor een uiterst hoge slipwaarde (R12) en maakt Nolte Antislip geschikt voor ruimtes die vaak betreden worden. De onderzijde wordt afgewerkt met een witte melaminelaag, geschikt voor hogere lichtwaarden en een professionele afwerking in de ruimte onder de vloer brandreactieklasse Bfl-s1.

Gedruklaste roosters

Gedruktlaste roosters worden toegepast in veel sectoren van de industrie. Een doorlopende lasverbinding in elk afzonderlijk snijpunt van de draag en vulstaven leidt tot een zeer stevige en bovendien stabiele constructie. Een gedruklast rooster is daarom zeer toepasbaar op locaties waar zich grote schuifkrachten voordoen, ook is het rooster toepasbaar op plekken waar vaak een verandering in platformbedekking nodig is. Een gedruklast rooster kan naar klantwens worden aangepast naar de situatie waarin het rooster gebruikt gaat worden.

Nolte Deluxe

Deze plaat heeft een slijtvaste melamine-afwerking. Deze panelen krijgen tijdens het persproces een specifieke structuur die zorgt voor een slipwaarde van R10. De onderzijde wordt afgewerkt met een witte melaminelaag, geschikt voor hogere lichtwaarden en een professionele afwerking in de ruimte onder de vloer. Brandreactieklasse Cfl-s1.

Nolte spaanplaat naturel

Vloercoating dikte 38mm U7 metals bovenlaag een sterk verdichte, niet-veredelde spaanplaat. Deze bovenlaag wordt een speciale vloercoating afgewerkt. Er zijn hierin verschillende kleuren mogelijk. De onderzijde is veredeld met een UV-uitgeharde, witte laklaag. Geschikt voor hogere lichtwaarden en een professionele afwerking in de ruimte onder de vloer. De brandreactieklasse van deze plaat is Cfl-s1.

Stelling rooster

Stelling roosters zijn ten opzichte van traditionele stellingbedekking, duurzamer lichter en laten water beter door. De stelling roosters zijn een ideale oplossing bij het gebruik van stellingen, door de transpiratie is het product in de stelling gemakkelijk te herkennen.

Stalen panelen

Nolte Mezzanine is in staat om hoogwaardige stalen panelen toe te passen. Er zijn vele mogelijkheden beschikbaar om het meest efficiënte resultaat te behalen. Het voordeel van stalen panelen ten opzichte van roosters is dat de stalen panelen beter beloopbaar zijn.

Een voorbeeld van de verschillende stalen panelen:

  • Verzinkte of gecoate platen
  • Platen voorzien van een gatenpatroon of compleet dicht
  • Rook en water doorlatende platen

Iets anders in gedachten?

Wij helpen u graag verder met uw wensen en behoefte. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? U kunt gemakkelijk contact opnemen via: +31 (0) 229304040 of via sales@noltemezzanine.com

swisslog logo
faber logo
H&M logo
Royal Flora Holland logo
Dematic logo
123inkt Logo
ESA logo
Gall & Gall logo
G star Logo
profile tyrecenter logo
initial logo
kruidvat logo
lifestyle logo

Veelgestelde vragen over vloerafwerkingen

Vloerafwerking verwijst naar de bovenste laag of afdekking van een vloer, die wordt aangebracht om de basisvloer te beschermen, te verfraaien of extra eigenschappen te bieden.

Bij Nolte Mezzanine worden verschillende vloerafwerkingen aangeboden voor entresolvloeren, zoals hoge-densiteitsspaanplaat, antislip-vloerdelen, gedruklaste roosters, Nolte Deluxe-platen en stalen panelen. Elke afwerking heeft unieke eigenschappen, zoals slipweerstand, draagvermogen, lichtdoorlaatbaarheid of slijtvastheid, die aangepast kunnen worden aan de specifieke behoeften van de klant en het gebruik van de vloer. Neem gerust contact met ons op om uw wensen te bespreken en een oplossing op maat te vinden.

Het beste voor op de vloer hangt af van de specifieke behoeften en het gebruik van de ruimte. Voor industriële omgevingen kunnen gedruklaste roosters geschikt zijn vanwege hun stevigheid en stabiliteit, terwijl Nolte antislip-vloerdelen ideaal zijn voor ruimtes die vaak betreden worden vanwege hun hoge slipweerstand. Voor kantoor- of commerciële ruimtes kunnen stalen panelen de voorkeur hebben vanwege hun betere beloopbaarheid.

Het beste vloermateriaal varieert dus op basis van factoren zoals veiligheid, draagvermogen, lichtdoorlaatbaarheid en slijtvastheid, afhankelijk van de specifieke toepassing en vereisten. Neem gerust contact met ons op om uw wensen te bespreken en een oplossing op maat te vinden.

De Nolte antislip-vloer is de meest onderhoudsvrije vloer. Deze vloerdelen hebben een grijze oppervlaktestructuur en zijn zeer geschikt voor ruimtes die vaak betreden worden. De vloer is gemakkelijk te reinigen dankzij de harde en gladde afwerking. Bovendien is de onderzijde afgewerkt met een witte melaminelaag, geschikt voor een professionele afwerking onder de vloer.

Met zijn hoge slipwaarde (R12) en minimale onderhoudsvereisten is de Nolte antislip-vloer een duurzame keuze die bestand is tegen dagelijks gebruik. Neem gerust contact met ons op om uw wensen te bespreken en een oplossing op maat te vinden.

De vloer met de hoogste krasbestendigheid is Nolte Deluxe. Deze plaat heeft een slijtvaste melamine-afwerking en biedt een hoge slipwaarde van R10. De Nolte Deluxe vloer heeft een robuuste structuur die bestand is tegen krassen en slijtage, waardoor het een duurzame keuze is voor ruimtes met veel beloop. Neem gerust contact met ons op om uw wensen te bespreken en een oplossing op maat te vinden.