- Standaard kleuren bij ons - Nolte Mezzanine Opslagbeheer %

De standaard kleuren

Nolte Mezzanine: Samen bouwen aan kwaliteit

Vraag informatie aan Download onze brochure

Kleuren van een entresolvloer

Bij Nolte Mezzanine kan uw entresolvloer in de gewenste kleur worden geleverd. Ook zijn combinaties mogelijk, waarbij de kolommen een andere kleur hebben als het leuningwerk en de trap. Wij maken gebruik van gepoedercoate onderdelen, dit zorgt voor een langere levensduur. Naast vier standaardkleuren leveren wij iedere mogelijke RAL-kleur tegen meerprijs. Voor het totale overzicht van mogelijke kleuren zie: RAL-Kleuren.

12

landen

30+

Specialisten

20 +

jaar ervaring

8

sectoren

Poedercoaten

Wij hebben gekozen om de gelaste onderdelen, zoals kolommen, voetplaten, en dergelijke, te poedercoaten. Alle gelaste onderdelen worden gecoat in de gewenste Classic RAL kleur. Alle profielen (hoofd- / moeder- balken en kinderbalken alsmede zet- en plaatwerk) namelijk, waar de Mezzanine vloer op rust, kunnen ook in elke gewenste Classic RAL kleur geleverd worden. Alle RAL kleuren zijn dan ook daadwerkelijk leverbaar en zo kan de Nolte Mezzanine vloer een kleurrijk geheel vormen. Hergebruikt worden, omdat het overtollige poeder nogmaals op een product gespoten kan worden. Deze twee eigenschappen maken het poedercoatproces milieuvriendelijk. Poederverf bevat geen oplos- en/of verdunningsmiddel en is volledig vrij van zware metalen zoals loodchromaat. Er worden hiervoor vervangers ingezet om het milieu maximaal te ontzien. Dankzij een even eenvoudig als uniek

Staalplatform

terugwinsysteem gaat – tijdens het coaten – zeer weinig poeder verloren. Er wordt dus met een bijzonder hoog rendement gepoedercoat. Moeder Natuur is ermee gebaat. Duurzaamheid is daarom dan ook geen loze belofte. Het is een essentieel onderdeel van onze bedrijfsvoering.

Poedercoaten, de mooiste bescherming van staal

Poedercoaten, ook wel poederlakken of poederverven genoemd, is een elektrostatisch verfproces waarbij met perslucht, negatief geladen polyester poeder op een positief geladen product verstoven wordt. Hierdoor blijft het poeder tijdelijk plakken, waarna het in een oven gesmolten of uitgemoffeld wordt. Moffelen is het harden van lakken en coatings in een oven. In de oven wordt het product met het aangehechte poeder bij ca. 180 C tot een chemische reactie gebracht waardoor de poeder smelt en de polyester poedercoating zijn uiteindelijke eigenschappen krijgt.
De gebruikte poeders voldoen aan de QualiCoat norm als gebruikt in de architectuur. Dit houdt in dat de poeders ook na een periode van 4 jaar (de zgn Florida test) glans, kleur en chemische eigenschappen dienen te behouden conform de gestelde eisen in deze norm. Ook een blootstelling aan uitzonderlijk zware omstandigheden zijn geen probleem voor de Nolte polyester poedercoating.

Waarom Poedercoaten?

Poedercoaten is sterk, zeer slagvast met een hoge chemische bestendigheid, bijzonder duurzaam en ontziet het milieu. Het biedt optimale bescherming tegen UV straling of chemische invloeden. Het is gemakkelijk te reinigen door de harde, gladde en fraaie afwerking en is hierdoor uitermate geschikt voor industriële toepassingen. Poedercoaten gebruikt men dan ook waar hygiëne belangrijk is of materialen bestand moeten zijn tegen extreme condities. Voor extra duurzaamheid (bij voorbeeld in vochtige of koude ruimten) kan in overleg een extra epoxy primer toegepast worden onder de polyester toplaag tegen een geringe meer prijs. Hierdoor kunnen de Nolte Mezzanine vloeren ook prima in vochtige ruimten gebruikt worden.

Etagevloersysteem

Duurzaam en milieuvriendelijk
Het voordeel van het poedercoaten is dat er geen oplosmiddelen vrijkomen. Dit komt doordat de lak uit een vaste stof bestaat en er geen chemische additieven nodig zijn om deze aan het product te laten hechten. Ook kan de lak die niet aan het product hecht hergebruikt worden, omdat het overtollige poeder nogmaals op een product gespoten kan worden. Deze twee eigenschappen maken het poedercoatproces milieuvriendelijk. Poederverf bevat geen oplos- en/of verdunningsmiddel en is volledig vrij van zware metalen zoals loodchromaat. Er worden hiervoor vervangers ingezet om het milieu maximaal te ontzien. Dankzij een even eenvoudig als uniek terugwinsysteem gaat – tijdens het coaten – zeer weinig poeder verloren. Er wordt dus met een bijzonder hoog rendement gepoedercoat. Moeder Natuur is ermee gebaat. Duurzaamheid is daarom dan ook geen loze belofte. Het is een essentieel onderdeel van onze bedrijfsvoering.

Voorbehandeling van staal

De beste garantie voor een perfect resultaat is de juiste voorbehandeling. Elke ondergrond vergt zijn eigen specifieke aanpak. Tijdens het voorbewerken zal geen millimeter onbehandeld blijven. Onze specialisten hebben een zeer hoge graad van perfectie bereikt.

Mogelijkheden en kwaliteit. De beste materialen en middelen, de modernste apparatuur. In handen van vakmensen die oog hebben voor detail en hart voor kwaliteit. Hierbij komt nog een schoon, snel, efficiënt en nauwkeurig productieproces gevolgd door een gedegen kwaliteitscontrole, waardoor de kwaliteit van uw Mezzanine vloer gegarandeerd wordt.

Zowel koudgewalst als ook de warmgewalste profielen kunnen bij Nolte Mezzanine gepoedercoat worden tot wel 15 meter. Nolte Mezzanine kent geen andere Mezzanine fabrikant in Europa die dergelijke overspanningen kan realiseren. Er is meer mogelijk dan u denkt! Naar wens kunnen wij uw Mezzanine vloer met speciale toplagen (o.a. anti graffiti) voorzien.

Iets anders in gedachten?

Wij helpen u graag verder met uw wensen en behoefte. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? U kunt gemakkelijk contact opnemen via: +31 (0) 229304040 of via sales@noltemezzanine.com

swisslog logo
faber logo
H&M logo
Royal Flora Holland logo
Dematic logo
123inkt Logo
ESA logo
Gall & Gall logo
G star Logo
profile tyrecenter logo
initial logo
kruidvat logo
lifestyle logo