- Trappen en bordessen - Nolte Mezzanine

Trappen en bordessen

Nolte Mezzanine: Samen bouwen aan kwaliteit

Vraag informatie aan Download onze brochure

Een trap of bordes in verschillende uitvoeringen

Onze trappen worden in Nederland en België standaard uitgevoerd onder een hoek van 45°. De hoek waaronder trappen worden geproduceerd is per land verschillend en wordt bepaald door de wetgeving en door de wensen van de klant. Wij kunnen trappen leveren in elke gewenste hoek, zo komen wij bijvoorbeeld genoeg trappen tegen met een hoek van 35° of 50°. De hoogte van een trap kan 1000MM tot maximaal 4200MM zijn. Wanneer een trap hoger moet zijn dan de maximale toelaatbare traphoogte dient er een bordes geplaatst te worden. Wij leveren 3 soorten bordessen, de kwartbordes, doorloopbordes en dubbelkwartbordes. Bij ons worden diverse onderdelen met de hand geproduceerd, waaronder de trapbomen en palletopzetplaatsen.

U bepaalt de kleur van uw trappen of bordes

Onze trappen en bordessen zijn leverbaar in elke gewenste RAL-kleur. Hierdoor krijgt uw entresolvloer direct een andere uitstraling en is daarnaast ook nog eens beter beschermd. Trappen en bordessen worden standaard gepoedercoat in een van onze 4 standaard RAL-Kleuren maar tegen meerprijs is elke RAL-kleur beschikbaar. Wij zijn in staat om u voorzien van uitstekend advies over onze verschillende traptreden. Er zijn 3 soorten traptreden binnen het assortiment van Nolte Mezzanine, dit zijn de roostertrede, perfotrede en hardhoutentrede.

trappen
kwartsbordes trap
Roostertrede
houtentrap
dubbelkwartsbordes trap
perfotrede
etagevloersysteem
doorloopbordes trap
Hardhoutentrede

Iets anders in gedachten?Wij helpen u graag verder met uw wensen en behoefte. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? U kunt gemakkelijk contact opnemen via: +31 (0) 229304040 of via sales@noltemezzanine.com

swisslog logo
faber logo
H&M logo
Royal Flora Holland logo
Dematic logo
123inkt Logo
ESA logo
Gall & Gall logo
G star Logo
profile tyrecenter logo
initial logo
kruidvat logo
lifestyle logo

Veelgestelde vragen over trappen en bordessen

Een bordes is een verhoogd platform of platformvloer dat wordt geplaatst op een trap als de hoogte van de trap hoger is dan de maximale toelaatbare traphoogte. Het bordes fungeert als een tussenplatform dat de trap in meerdere delen verdeelt, waardoor het veiliger en gemakkelijker wordt om de trap te betreden of te verlaten, vooral bij grote hoogtes.

Nolte Mezzanine biedt drie soorten bordessen aan: het kwartbordes, doorloopbordes en dubbelkwartbordes, elk geschikt voor verschillende situaties en ontwerpen van trappen. Neem gerust contact met ons op om uw wensen te bespreken en een oplossing op maat te vinden.

Het aantal treden voor een bordes kan variëren afhankelijk van de hoogte en het ontwerp. Gemiddeld hebben bordessen doorgaans 3 tot 5 treden, wat zorgt voor een veilige en comfortabele toegang tot een verhoogd platform.

De precieze hoeveelheid treden wordt bepaald door de hoogte van het bordes en de gewenste staphoogte tussen de treden, om de veiligheid van gebruikers te waarborgen. Neem gerust contact met ons op om uw wensen te bespreken en een oplossing op maat te vinden.

De ideale optrede, ook wel trapoptrede genoemd, verwijst naar de hoogte van elke afzonderlijke trede op een trap. Voor een comfortabele en veilige trapervaring wordt meestal gestreefd naar een optrede tussen de 17 en 19 centimeter. Deze afmeting zorgt voor een natuurlijke stap en minimaliseert het risico op struikelen. Neem gerust contact met ons op om uw wensen te bespreken en een oplossing op maat te vinden.

Een trap zonder bordes mag in Nederland en België maximaal 3000 millimeter (3 meter) hoog zijn. Deze hoogte is vastgesteld om de veiligheid van het trapgebruik te waarborgen. Wanneer de hoogte van een trap deze limiet overschrijdt, is het nodig om een bordes te plaatsen als tussenplatform om de hoogte op te breken en de trap veiliger en gemakkelijker begaanbaar te maken.

Het gebruik van een bordes voorkomt te lange stijgingen en draagt bij aan de algemene trapveiligheid. Neem gerust contact met ons op om uw wensen te bespreken en een oplossing op maat te vinden.

De breedte van een bordes varieert, maar in het algemeen wordt aanbevolen dat het bordes ten minste even breed is als de trap waar het bij hoort. Dit zorgt voor voldoende ruimte voor mensen om comfortabel op het bordes te staan en gemakkelijk van de trap naar het bordes over te stappen.

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met eventuele veiligheidsvoorschriften en normen die van toepassing zijn op de specifieke situatie. Neem gerust contact met ons op om uw wensen te bespreken en een oplossing op maat te vinden.