De standaard kleuren

Bij Nolte Mezzanine kan uw Mezzanine vloer in de gewenste kleur worden geleverd. Ook zijn combinaties mogelijk, waarbij de kolommen een andere kleur hebben als het leuningwerk en de trap. Nolte maakt gebruik van gepoedercoate onderdelen, dit zorgt voor een langere levensduur. Nolte Mezzanine levert naast drie standaardkleuren, iedere mogelijke RAL-kleur tegen meerprijs. Voor het totale overzicht van mogelijke kleuren zie: RAL-Kleuren.

De standaard kleuren;

Blauw RAL 5010
Kolom: Blauw RAL 5010
Leuningwerk: Blauw RAL 5010
Handrail/knierail: Sendzimir
Schoprand: Sendzimir
Vloerrand: Sendzimir
Trapbomen: Blauw RAL 5010

Grijs RAL 7035/7016
Kolom: Grijs RAL 7035/7016
Leuningwerk: Grijs RAL 7035/7016
Handrail/knierail: Sendzimir
Schoprand: Sendzimir
Vloerrand: Sendzimir
Trapbomen: Grijs RAL 7035/7016

Wit RAL 9010
Kolom: Wit RAL 9010
Leuningwerk: Wit RAL 9010
Handrail/knierail: Sendzimir
Schoprand: Sendzimir
Vloerrand: Sendzimir
Trapbomen: Wit RAL 9010

Meer informatie

Nolte Mezzanine

Schoffel 1
1648 GG De Goorn
Nederland
Tel: +31 (0)229-304040
E-mail: info@noltemezzanine.com

Direct contact

Over Mezzanine

Nolte Mezzanine ontwerpt, produceert en monteert Mezzanine vloeren voor heel Europa. Onze producten kunnen volgens uw wens geproduceerd worden én zijn werkelijk voorzien van een CE-keurmerk.

Poedercoaten
Nolte kiest ervoor om de gelaste onderdelen, zoals kolommen, voetplaten, en dergelijke, te poedercoaten. Alle gelaste onderdelen worden gecoat in de gewenste Classic RAL kleur. Alle profielen (hoofd- / moeder- balken en kinderbalken alsmede zet- en plaatwerk) namelijk, waar de Mezzanine vloer op rust, kunnen ook in elke gewenste Classic RAL kleur geleverd worden. Alle RAL kleuren zijn dan ook daadwerkelijk leverbaar en zo kan de Nolte Mezzanine vloer een kleurrijk geheel vormen.

Poedercoaten, de mooiste bescherming van staal
Poedercoaten, ook wel poederlakken of poederverven genoemd, is een elektrostatisch verfproces waarbij met perslucht, negatief geladen polyester poeder op een positief geladen product verstoven wordt. Hierdoor blijft het poeder tijdelijk plakken, waarna het in een oven gesmolten of uitgemoffeld wordt. Moffelen is het harden van lakken en coatings in een oven. In de oven wordt het product met het aangehechte poeder bij ca. 180 C tot een chemische reactie gebracht waardoor de poeder smelt en de polyester poedercoating zijn uiteindelijke eigenschappen krijgt.
De gebruikte poeders voldoen aan de QualiCoat norm als gebruikt in de architectuur. Dit houdt in dat de poeders ook na een periode van 4 jaar (de zgn Florida test) glans, kleur en chemische eigenschappen dienen te behouden conform de gestelde eisen in deze norm. Ook een blootstelling aan uitzonderlijk zware omstandigheden zijn geen probleem voor de Nolte polyester poedercoating.

Waarom Poedercoaten?
Poedercoaten is sterk, zeer slagvast met een hoge chemische bestendigheid, bijzonder duurzaam en ontziet het milieu. Het biedt optimale bescherming tegen UV straling of chemische invloeden. Het is gemakkelijk te reinigen door de harde, gladde en fraaie afwerking en is hierdoor uitermate geschikt voor industriële toepassingen. Poedercoaten gebruikt men dan ook waar hygiëne belangrijk is of materialen bestand moeten zijn tegen extreme condities. Voor extra duurzaamheid (bij voorbeeld in vochtige of koude ruimten) kan in overleg een extra epoxy primer toegepast worden onder de polyester toplaag tegen een geringe meer prijs. Hierdoor kunnen de Nolte Mezzanine vloeren ook prima in vochtige ruimten gebruikt worden.

Duurzaam en milieuvriendelijk
Het voordeel van het poedercoaten is dat er geen oplosmiddelen vrijkomen. Dit komt doordat de lak uit een vaste stof bestaat en er geen chemische additieven nodig zijn om deze aan het product te laten hechten. Ook kan de lak die niet aan het product hecht hergebruikt worden, omdat het overtollige poeder nogmaals op een product gespoten kan worden. Deze twee eigenschappen maken het poedercoatproces milieuvriendelijk. Poederverf bevat geen oplos- en/of verdunningsmiddel en is volledig vrij van zware metalen zoals loodchromaat. Er worden hiervoor vervangers ingezet om het milieu maximaal te ontzien. Dankzij een even eenvoudig als uniek terugwinsysteem gaat – tijdens het coaten – zeer weinig poeder verloren. Er wordt dus met een bijzonder hoog rendement gepoedercoat. Moeder Natuur is ermee gebaat. Duurzaamheid is daarom dan ook geen loze belofte. Het is een essentieel onderdeel van onze bedrijfsvoering.

Voorbehandeling van staal
De beste garantie voor een perfect resultaat is de juiste voorbehandeling. Elke ondergrond vergt zijn eigen specifieke aanpak. Tijdens het voorbewerken zal geen millimeter onbehandeld blijven. Onze specialisten hebben een zeer hoge graad van perfectie bereikt.

Mogelijkheden en kwaliteit. De beste materialen en middelen, de modernste apparatuur. In handen van vakmensen die oog hebben voor detail en hart voor kwaliteit. Hierbij komt nog een schoon, snel, efficiënt en nauwkeurig productieproces gevolgd door een gedegen kwaliteitscontrole, waardoor de kwaliteit van uw Mezzanine vloer gegarandeerd wordt.

Zowel koudgewalst als ook de warmgewalste profielen kunnen bij Nolte gepoedercoat worden tot wel 13 meter. Nolte kent geen andere Mezzanine fabrikant in Europa die dergelijke overspanningen kan realiseren. En ja, mooie Mezzanine vloeren mogen gezien worden. Er is meer mogelijk dan u denkt! Poedercoatings zijn namelijk niet alleen sterk, maar ook mooi. Leverbaar in alle RAL kleuren. Ook kan er metallic, structuur en blanke lak – verf geleverd worden. Naar wens kunnen we uw Mezzanine vloer met speciale toplagen (o.a. anti graffiti) voorzien.